A+ R A-

Ημέρα Βιβλίου στο σχολείο μας!

Την Παρασκευή 20 Μαΐου είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας διάφορους συγγραφείς παιδικών βιβλίων. Οι συγγραφείς μας παρουσίασαν τα βιβλία τους και συζήτησαν με τους μαθητές για τους ήρωες, τα χαρακτηριστικά τους, την πλοκή και τα μηνύματα που θέλουν να περάσουν με τα βιβλία τους.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α' και Β' τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μια συγγραφέα. Η κυρία Φραντζέσκα Αλεξοπούλου ? Πετράκη, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, παρουσίασε στους μικρούς μαθητές το βιβλίο της «Θέλω πάντα να γελάς», μέσα από μια ευχάριστη αφήγηση και βιωματικές δραστηριότητες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον τους.

Το βιβλίο αναφέρεται στη δυνατή φιλία δυο παιδιών από δύο χώρες με πολύ διαφορετικούς πολιτισμούς και μας δείχνει πως η φιλία δε γνωρίζει σύνορα. Επίσης περνά το μήνυμα πως, όταν αγαπάμε πραγματικά κάποιον, θέλουμε πάντα να είναι γελαστός κι ευτυχισμένος. Στο τέλος της παρουσίασης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, η συγγραφέας συνομίλησε με τα παιδιά και με έγραψε αφιερώσεις στα βιβλία τους.

 

Οι μαθητές της Γ' και Δ' Τάξης ταξίδεψαν με την αφήγηση της κ. Μαρίας Ζαβάκου στο "νησί της τελειότητας", όπου ο Λου και ο Λι τους έμαθαν να μην παρατούν το όνειρό τους αλλά "να προσπαθούν για το καλύτερο" κι ας μην είναι τέλειο.

 

Οι μαθητές της Ε' και ΣΤ' τάξης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοινού και να συζητήσουν μαζί της τη συγγραφέα κ. Μαρία Ρουσάκη. Τα παιδιά διαβάζοντας το βιβλίο της κ. Ρουσάκη "Κολυμπώντας στα βαθιά" και συζητώντας μαζί της για το περιεχόμενό του συγκινητικού αυτού μυθιστορήματος, αναφέρθηκαν στην υποδοχή της διαφορετικότητας ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας.

 

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Εφύρας 44
Πόλη: Κόρινθος
Τ.Κ. 20100
Τηλέφωνο: 2741021980
Φαξ: 2741021980

email: mail@8dim-korinth.kor.sch.gr

Επικοινωνία