A+ R A-

Ταπερίστας 2024

Φέτος για πρώτη φορά το σχολείο μας πήρε μέρος στη δράση ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ.

Στο πλαίσιο επιμορφωτικών δράσεων για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας, παρακολουθήσαμε διαδικτυακά σεμινάρια, οργανωμένα από την ομάδα ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ του κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρναίας.

Ο κ. Κίζος Αθανάσιος (καθηγητής του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου) μας παρουσίασε το θέμα : Από το τοπικό τρόφιμο στο παγκόσμιο αγροδιατροφικό προϊόν: Δίκτυα και ενεργειακό αποτύπωμα τροφίμων-Βιώσιμη διατροφή.

Ο Δρ. Νικόλαος Κατσρέλος (Χημικός Μηχανικός, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό ΕΦΕΤ, Προϊστάμενος Τμήματος Επικοινωνίας, Διεύθυνση επικινδυνότητας και διατροφής ΕΦΕΤ) μας παρουσίασε το θέμα: Υλικά σε επαφή με τρόφιμα: Μια διαδρομή από το HACCP  στην ανακύκλωση.

Επίσης έγιναν παρουσιάσεις από διακεκριμένους ομιλητές με θέμα το Δεκατιανό των παιδιών στο σχολείο, την επικοινωνία διατροφικών οδηγιών στα παιδιά και παρουσίαση με θέμα ΦΑΓΗΤΟ στο σχολείο: Μείωσε τα απορρίμματά σου.

Δηλώσαμε συμμετοχή με τους μαθητές μας για τη δράση στο σχολείο μας με τίτλο «ΤΑΠΕΡΙΣΤΑΣ 2024». Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 «συναντηθήκαμε» διαδικτυακά με άλλα σχολεία και η κάθε συμμετέχουσα ομάδα παρουσίασε το δικό της δεκατιανό. Με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Β1-Β2-Δ1-Δ2-Ε1 και Ε2 έφεραν και παρουσίασαν το δεκατιανό του 8ου: ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ.

Προτάθηκε ένα δεκατιανό ΑΠΛΟ-ΥΓΙΕΙΝΟ-ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ, που θα μπορούσαν ακόμα και μόνα τους τα παιδιά να προετοιμάσουν σε μεγάλο βαθμό. Οι μαθητές μας φρόντισαν επίσης η μεταφορά των τροφίμων και των ροφημάτων τους να γίνει σε συσκευασία πολλαπλών χρήσεων για τη μείωση απορριμμάτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαδικτυακή μας συνάντηση.

taper 2

taper 3

taper 4

taper 5

taper 6

taper 7

taper 8

taper 9

Στοιχεία Επικοινωνίας

Διεύθυνση: Εφύρας 44
Πόλη: Κόρινθος
Τ.Κ. 20100
Τηλέφωνο: 2741021980
Φαξ: 2741021980

email: mail@8dim-korinth.kor.sch.gr

Επικοινωνία